Vrijstelling voor startende kopers later in parlement aan de orde

Printvriendelijke versie

Een motie van de Tweede Kamer om een gedifferentieerde overdrachtsbelasting voor de woningmarkt te realiseren, kan nog niet per 1 januari 2020 tot resultaat leiden. Het gaat om plannen waarin de minister meer tijd nodig heeft voor onderzoek. Zij verwacht komende maand met meer informatie te kunnen komen.

De aangekondigde afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt laat dus nog even op zich wachten, evenals de verhoging van die belasting voor vastgoedbeleggers.
Vermoed wordt dat het uitstel is ingegeven door verwachte invoeringsproblemen bij de Belastingdienst, die al met de nodige problemen te kampen heeft. Notariaat en Kadaster zijn nodig bij het uiteindelijk soepel laten verlopen van deze overgang. Notariaat en Kadaster kunnen namelijk inzicht geven in het antwoord op de vraag of iemand starter op de woningmarkt of belegger is die woningen opkoopt en verhuurt.

Wilt u meer weten over het kopen van een huis of de naderende maatregel voor overdrachtsbelasting? Bel ons voor het maken van een afspraak.

Bron: TaxLive 17/9/19.